Co na oběd v sobotu?

Ideální tipy pro sobotní oběd

Ahoj všichni, jsem Gabriela a v sobotu ráda vařím. V soboty je čas na přípravu oběda, který je živým obrázkem rodinné harmonie, lásky a radosti z jídla. Jaký by měl být takový oběd? Měl by být lehký, ale zároveň vydatný, výživný, ale ne příliš těžký. Sobotní obědy jsou pro mě vždycky dobrodružstvím - někdy experimentuji s novými recepty, někdy se vracím k ověřeným klasikům. A samozřejmě, sobotní oběd nesmí chybět na mém stolu bez mých nejbližších - mé dcery Terezy a mého psa Maxe. Ale teď k věci, pojďme se společně podívat na několik tipů pro sobotní obědy, které jsem pro vás připravila!

Připravte si svou vlastní pizzu

Vždyť co může být lepšího než domácí pizza? Připravte těsto, potřete rajčetovým protlakem, posypte sýrem a přidejte si oblíbené ingredience. Zkuste například mozzarellu, parmazán, šunku, olivy nebo třeba rukolu. Na rozdíl od pizzy z pizzerie si doma můžete všechno nastavit podle svých preferencí. A to je to skvělé. Nadchne nejen vás, ale i vaše děti a vaše domácí mazlíčky. Můj pes Max je na domácí pizzu úplně zblázněný! A kdyby měl volbu, volil by si tu s kuřecím masem. Ale pozor, nesmíme zapomenout, že některé ingredience mohou být pro naše čtyřnohé miláčky nebezpečné!

Smažený květák jako zdravá rychlovka

Květák je nesmírně chutný a zdravý. Je bohatý na vitamíny a minerály a po přípravě je navíc velmi chutný. A smažení květáku v trojobalu je jednou z příprav, které jsou rychlé, jednoduché a přesto velmi chutné. Je to skvělý tip pro sobotní oběd, kdy nemáme tolik času na složité recepty. K tomu můžete přidat brambory, buď pečené nebo vařené, a máte hotový oběd. A pokud máte rádi omáčky, zkuste k tomu třeba jogurtovou omáčku s bylinkami. Je to jemné a velmi se to hodí k tomuto pokrmu.

Brabencová polévka, klasika z našich babiček

Tahle polévka je klasika, kterou si pamatuji už z dětství. Naše babička ji vařívala téměř každý týden a my jsme ji vždy doslova hltali. A to mě inspirovalo k tomu, abych pokračovala v její tradici s mojí dcerou Terezou. Tuhle polévku milujeme obě. Brabencová polévka je jemná, hřejivá a vydatná. Navíc je plná výživných surovin, jako je čerstvá zelenina, maso, zálivka a samozřejmě vynikající bramborové knedlíky. A i když její příprava zabere trochu více času, výsledek je to rozhodně stojí.

Zapečené brambory s kuřecím masem a sýrem

Pokud hledáte recept, který je rychlý, jednoduchý a přitom skvěle chutná, pak doporučuji zapečené brambory s kuřecím masem a sýrem. To je něco jako comfort food, které zvládnete uvařit i během soboty plné aktivit. Navíc celý pokrm můžete připravit a dát do trouby a nechat ji udělat svou magii, zatímco vy můžete trávit čas s rodinou nebo se věnovat svým oblíbeným koníčkům.

Křehké těstoviny s olivovým olejem a česnekem

Chcete-li něco opravdu jednoduchého a rychlého, pak doporučuji těstoviny s olivovým olejem a česnekem. Je to jídlo, které zvládnete připravit za pouhých 15 minut, a přitom je nesmírně chutné a výživné. Olivový olej dodá těstovinám jemnou chuť, česnek je pak skvělé koření, které dodá jídlu to pravé říz. A pokud máte rádi sýr, můžete pokrm posypat strouhaným parmazánem. Je to skvělý, lehký, ale zároveň vydatný sobotní oběd, na který budete vzpomínat.

Kuřecí řízek v kukuřičných lupíncích

Máme tady další variantu na oblíbený kuřecí řízek. Tentokrát ho ale nebudeme panírovat klasicky, ale v kukuřičných lupíncích. To mu dodá netradiční, ale velmi lahodnou chuť a krásnou zlatavou barvu. A sázený vejce na vrchu dodá celému jídlu ještě větší punc. Toto jídlo je ideální pro velké sobotní hody, kdy chcete svou rodinu překvapit něčím novým a neotřelým.

Královské crepes s ovocem a čokoládovou polevou

Na závěr bych vám chtěla nabídnout něco pro sladký závěr. Crepes, nebo-li palačinky, jsou všeobecně oblíbeny a s ovocem a čokoládovou polevou jsou opravdu královským pokrmem. Tato kombinace chutí je jednoduše neodolatelná a je to skvělý způsob, jak završit sobotní oběd. Navíc můžete využít jakékoliv ovoce, které máte doma, takže je to také skvělý způsob, jak využít přebytečné ovoce.

Sobotní oběd je příležitostí, jak si užít jídlo s rodinou a přáteli. Je to čas, kdy můžete experimentovat s různými recepty, zkoušet nové chutě a především si užívat chvíle strávené u stolu. Ať už si vyberete jakýkoliv z těchto receptů, věřím, že vaše sobota bude plná nezapomenutelných gastronomických zážitků.

  • 0 Komentáře
Napsat komentář