Co na zítřejší oběd?

Úvod do světa mé kuchyně

Zde v mé kuchyni se vaření nestane rutinní činností. Pro mě je to vždycky dobrodružství, hru plnou pestrobarevných ingrediencí a špetku rodinné lásky. Jak to asi vypadá? Představte si, že začnete hrát na klavír nebo začnete malovat, vždycky je to okamžik vynalézání, je to čas, kdy tvoříte něco nového, něco jedinečného. Tak je to i s vařením. A jakmile se to dostane do rukou mojí dcer Natálie nebo Diany, je to ještě více kreativní a zábavné.

Včerejší večeře znamená zítřejší oběd

Důvěřte mi na slovo, zbytky z včerejší večeře mohou být skrrutečný poklad! Klíčem je umět pracovat s tím, co máte. V mém domě se neschová skoro žádné jídlo, ani u kočky Táňi. Pakliže máme zbytky zeleniny, změní se jednoduše v salát nebo základ pro omáčku. Celozrnný chléb ze včerejška? To může být základem pro chutné parmezánové krutony nebo pro jednoduchý, ale skvostný domácí chléb na krémy.

Dobrá příprava znamená polovinu vítězství

Naše rodinná rada je mít vždy v kuchyni nějakou zálohu. Možná budete mít v ledničce kuřecí kosti, nebo nějaké zbytky masa, které nebyly použité včera. Tak proč neudělat vývar? Tepelně upravené maso může být skvělou přísadou do polévky, nebo ho můžete použít v salátu jako základ pro hlavní jídlo. Taková jednoduchá příprava může vytvořit rozmanitý a chutný jídelníček na další den bez toho, abyste strávili celý den v kuchyni.

Svačina může být hlavním jídlem

Někdy se stane, že nemáme dostatek času na vaření. V takových dnech se stává zařízení pro rychlé občerstvení naším nejlepším přítelem. Ale co kdybych vám řekla, že svačina může být hlavním jídlem? Vytáhněte všechny vaše oblíbené suroviny z lednice, nařežte je na porce a podávejte na talíři nebo na dřevěné desce. S vlastním výběrem sýrů, uzenin, ovoce a zeleniny, chleba a obložených sendvičů, můžete mít zážitek jako v restauraci přímo ve svém domě.

Sladký závěr každého oběda

Jaký by to byl oběd bez nějakého sladkého zákusku na konec? Musím se přiznat, že my v naší rodině máme sladký zub. Ať už je to jednoduchého pudingového dezertu, jemného dortíku nebo snad kus ovoce s mlékem. Sladkost na závěr oběda dodává celému jídlu úplný zážitek.

Zábava při vaření

Vaření nemusí být vždy vážná věc. V mé skromné kuchyni je to často více o smíchu než o jakémkoliv jiném záležitostí. Zajímavá situace se stala, když jsme se rozhodli udělat domácí pizzu. Samotná příprava pizzy byla úžasný zážitek... a skončila tím, že jsme se zarolovanými kusy těsta sýpali jako s kuličkami. Byla to velká zábava, a dokonce i naše kočka Táňa se přidala, i když ne zrovna z dobrovolné vůle.

Balení oběda jako umění

Mám pocit, že balení jídla do krabičky je umění samo o sobě. Je důležité, aby bylo jídlo hezké a lákavé, i když je uzavřené v krabičce. Malá estetika jídelníčka, u které se cítíte lépe a jíst se vám lépe, ať už jste v práci nebo jste jen doma s dětmi. A možná, když se dnes večer budete dívat na tyto krabičky na oběd, budete mít pocit, jako kdybyste si otevřeli malou krabičku plnou dobrodružství a objevů. Protože to je to, co je pro mě vaření - malé dobrodružství, které mohu sdílet se svými dětmi, svým partnerem a teď i s vámi.

  • 0 Komentáře
Napsat komentář