Základy rychlého vaření
Rychlé vaření neznamená, že musíte obětovat chuť nebo zdravé ingredience. Klíčem k úspěchu je dobře organizovaná kuchyně a znalost několika základních technik, které vám pomohou urychlit přípravu jídla. Než začnete, měli byste mít připravené všechny ingredience. To zahrnuje omytí, očištění a nakrájení zeleniny, stejně jako připravení mas nebo alternativ.
Na první pohled se může zdát, že rychlé vaření znamená pouhé vyhazování surovin do pánve. To ale není ideální přístup. Chcete-li, aby vaše jídla byla skutečně lahodná, doporučuje se suroviny správně kombinovat a ochutit. Dobré koření, čerstvé bylinky a kvalitní oleje mohou udělat z obyčejného jídla pokrm, na který se nezapomíná.
Recepty na bleskový oběd
Zde je několik receptů, které můžete zkusit, když potřebujete rychle připravit oběd. Prvním tipem je kuřecí stir-fry. Toto jídlo můžete mít hotové skutečně během pár minut. Potřebujete kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky, mix čerstvé zeleniny (např. papriky, brokolici, mrkev), sojovou omáčku, med a trochu sezamového oleje.
Dalším rychlým a zdravým jídlem je omeleta s avokádem a cherry rajčaty. Tento recept nevyžaduje mnoho přípravy a je skvělým způsobem, jak začít den plný energie. Základem je dobře rozšlehaná směs vajec, do které přidáte nakrájené avokádo a cherry rajčata. Ochutit můžete čerstvými bylinkami, solí a pepřem.